Autentifică-te în platforma de raportare!
PRELUAREA RESPONSABILITĂȚII

Pentru a atinge țintele anuale de reciclare și valorificare impuse tuturor statelor europene, România are nevoie de un sistem de management al deșeurilor integrat și trasabilitate.

Cu ajutorul Partslife, producătorii pot preda această responsabilitate, având garanția îndeplinirii obiectivelor de colectare și reciclare.

Știai că afacerea ta are nevoie de serviciilor noastre?
Dacă afacerea ta desfășoară una din activitățile de mai jos, ai obligația de gestionare a ambalajelor:
PARTSLIFE OIREP
Furnizați produse pe piața românească sub propria marcă;
PARTSLIFE OIREP
Comercializați produse în ambalaje nepersonalizate cu datele companiei dvs;
PARTSLIFE OIREP
Importați produse ambalate;
PARTSLIFE OIREP
Compania dvs. vinde sau închiriază ambalaje reutilizabile;
PARTSLIFE OIREP
Produceți ambalaje pentru alte companii.

Conform legii 249/2015 privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, producătorii, importatorii și deținătorii propriei mărci, au obligația de raportare și gestionare a cantităților de ambalaje introduse pe piața națională.

Astfel, producătorii din România sunt obligați să marcheze corespunzător ambalajele reciclabile, să îndeplinească obiectivele anuale de reciclare și valorificare, să raporteze cantitatea de ambalaje produse / introduse pe piață către Administrația Fondului de Mediu și să plătească taxele aferente.

Producătorii și importatorii sunt responsabili pentru ambalajele
pe care le produc sau le introduc pe piața națională.
Prioritizăm păstrarea echilibrului la nivel european și facem toate eforturile să menținem aceleași standarde și valori în toate țările în care operăm, astfel încât partenerii noștri să aibă încredere că țintele de reciclare și valorificare sunt îndeplinite în condiții de siguranță și predictibilitate.
Obiectivele individuale de valorificare și reciclare, pe tip de material în 2024
PARTSLIFE OIREP
Obiectivele globale de valorificare cresc progresiv de la 60% la 65% în 2023 și 2024, 70% în 2025 si 75% în 2030. Totodată, obiectivele globale de reciclare urcă de la 55% la 60% în 2023 și 2024, 65% în 2025 și 70% in 2030.